Spring naar inhoud
Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar

Ontmoeten en bewegen

Door: Mandy Vos-Boerboom
7 juli 2020
Gemeente Utrecht | 2 nov. 2020, 09:00

Op deze plek is helaas niet genoeg ruimte om sporttoestellen toe te voegen. Je kunt wel stemmen op het plan 'Buurten in de Bloemenbuurt', dat is op dezelfde plek als dit plan.

Dit rommelige hoekje kan mooier. Dit plan stimuleert buren om samen te bewegen en elkaar te ontmoeten in een groene ruimte.

Op de hoek tussen de Korenbloemstraat en de Seringstraat staan een aantal struiken en bomen (naast het basketbalveld). Deze ruimte is rommelig en wordt veel als hondentoilet gebruikt. Graag zouden we deze ruimte teruggeven aan de buurt.

Binnen deze buurt is er veel behoefte om elkaar te ontmoeten in een meer groene omgeving. Vandaar dit voorstel. Sport verbindt en stimuleert mensen om naar buiten te gaan. Door samen met de buren te sporten of bij te praten op het bankje leer je elkaar beter kennen. 

We hebben gekozen voor een open en toegankelijke inrichting zodat buren zicht hebben op wat er gebeurd in dit mini-parkje. Het is de bedoeling dat het mensen aanmoedigt om naar buiten te gaan en eens een praatje te maken. Daarom kun je er zowel bewegen als zitten.

Het muurtje is ter illustratie, wellicht kan dat ook vervangen worden door bloembakken met korenbloemen/seringen/ander groen. Verder staan er een aantal struikjes en planten ingetekend, we moeten even in overleg welk groen het best te beheren is op zo'n schaduwrijke plaats. Daarnaast is het wellicht mogelijk om het rek van het basketbalveld aan deze kant te laten begroeien met een klimplant. Het zou mooi zijn als we als buurt ook toegang kunnen krijgen tot het naastgelegen basketbalveldje om de mogelijkheden samen te bewegen uit te breiden.

Wat betreft de ondergrond hebben we voorkeur voor gras, dat is goed voor de waterafvoer in de wijk en zou voldoende zacht kunnen zijn om een eventuele val te dempen. Het is wel goed hier in verband met overlast van honden en onderhoud goed over na te denken. Anders zou een andere vorm van dempende en water afvoerende ondergrond ook geschikt zijn. 

De afbeeldingen zijn hoe we het ongeveer voor ons zien, uiteraard kan daar nog e.e.a. aan wijzigen. Het leek ons verstandig om dit uit te voeren gelijktijdig met het plaatsen van de ondergrondse container (wellicht icm groen rond de container zoals in een ander plan). Dan moet er in deze hoek toch gegraven worden. 

De sporttoestellen die we nu hebben opgenomen zijn:
 - plyobox hoog en midden
 - loopladder
 - push up bar
 - Street workout toestel S

Op de afbeeldingen zowel de oude situatie als een voorbeeld van de gewenste nieuwe situatie.Argumenten

Argumenten voor

Heb je een goed argument voor? Laat je stem horen!

Argumenten tegen

Heb je een goed argument tegen? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel