Dit plan kan niet binnen deze pilot uitgevoerd. De gemeente onderzoekt manieren om bijplaatsingen naast ondergrondse containers tegen te gaan. Het is op dit moment nog niet bekend of containertuintjes hievoor een geschikte oplossing zijn. De gemeente en de initiatiefnemer blijven in contact.
Plan is tuintjes om de ondergrondse containers heen te maken, met als doel het aanzicht te verfraaien en het dumpen van afval te beperken.
Ik ben zeker voor, mits ook wordt gekeken waarom mensen vuilnis ernaast zetten. Dus vanuit gemeente regelen dat regelmatig de containers worden geleegd en op container aangegeven waar je grotere spullen kwijt kan.
Dit vind ik een heel goed idee, ik ben altijd voor meer groen. Al het vuil dat naast containers wordt geplaatst vind ik sowieso een schrikbeeld, ik hoop daarom wel dat de gemeente de frequentie van het container-legen verhoogd wanneer dit een probleem blijkt te zijn.
Ik vind dit een topidee. En het is toepasbaar op zowel Bloemenbuurt, Predikantenbuurt als Josephbuurt!
Ik ben voor omdat de bloemenbuurt sowieso erg bekaaid af komt met groen. Stop daar nog containers bij dan wordt heel steen en ijzer.
Als het goed geregeld wordt kan dit een geweldig idee zijn! Ik ben voor!
Om de boel wat opteleuken en wat vrolijker te maken.
Gevel tuintjes voor de huizen zou ook top zijn.
Zeker voor , het ziet er mooi uit en de ondergrondse containers worden toch al aangepakt. Mijn grote vrees is net als velen dat het een rommeltje gaat worden, dat gebeurt nu al. Regelmatig legen is ook een voorwaarde
goed plan. Inderdaad goede voorbeelden van robuuste uitvoeringen in andere steden waarbij de stadsreiniging niet wordt gehinderd. Naast het tegengaan van vervuiling ook mooi aanzicht en weer een stukje minder verharding in de stad. Google maar ook 'citygard Elst' bijvoorbeeld. Erg mooi voorbeeld. Het wiel hoeft dus niet uitgevonden te worden!