Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de stemronde

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is door naar de stemronde

De Bloemenbuurt Boules

Door: Timon Zijderlaan
20 juni 2020
Gemeente Utrecht | 2 nov. 2020, 09:00

Het aantal jeu de boulebanen is afhankelijk van de ruimte onder de bomen. De volwassen platanen hebben namelijk grote wortels. Als dit plan wint maken we, in overleg met de buurt, een ontwerp voor dit pleintje.

Gezellig jeu de boulen met de buurt onder de bomen van de Egelantierstraat.

Ouderen weten het al decennialang maar voor jongeren is het de laatste jaren ook weer helemaal in; Jeu de Boulen.

Naast de parkeerplaatsen van de Egelantierstraat is een lange rommelige strook waar twee jeu de boules baantjes gerealiseerd kunnen worden. De twee banen kunnen omrand worden door bankjes.

Optioneel kunnen we het ongezellige elektriciteitsgebouwtje een make-over geven door deze in Jeu de boules thema te laten beschilderen door een (Utrechtse) illustrator. Tevens kunnen we wat verlichting aanbrengen (gezellige spotjes in de omheining?) zodat de buurt tot in de late zomeruurtjes samen kan blijven komen voor een wijntje en een spelletje. Gezellige boel!

PS: Als door dit plan de twee fietsenstallingen in het midden lastig bereikbaar worden kunnen deze wellicht naar de twee kopse kanten verplaatst worden.


Argumenten

Argumenten voor

Marijke Grünbauer | 21 juni 2020 09:19

Als we als buren nu samen willen borrelen oid dan zitten we midden op het kruispunt omdat er geen andere plekken zijn. Deze baan biedt een ontmoetingsplek, door actief te zijn ontmoet je ook sneller buren die je anders misschien nooit zou spreken!Argumenten tegen

Aster van Tilburg | 3 september 2020 21:22

Goed idee om dit pleintje beter in te richten voor ontmoeten, met meer groen en een mooier elektriciteitshuisje. Maar ik hoef niet persé een jeu de boulesbaan voor mijn voordeur ;-), dus liever een andere vorm.Login om verder te gaanCancel