Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de stemronde

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is door naar de stemronde

Muurschilderingen

Door: Jan-Pieter Dees
19 juni 2020
Gemeente Utrecht | 2 nov. 2020, 09:00

De initiatiefnemer is nog op zoek naar een geschikte locatie voor de muurschildering. In overleg met de buurt gaat hij op zoek naar een geschikte muur en ontwerp. Ook de pandeigenaren moet toestemming geven voor een muurschildering op hun pand.

Onze buurten kunnen verfraaid worden met muurschilderingen!

In Utrecht zijn op diverse plekken al een aantal mooie muurschilderingen aangebracht, zoals de bekende boekenkast bij de Plantage en de treinschilderingen bij de straten rondom de 2e Daalsedijk. In de Bloemenbuurt kunnen we wellicht kiezen voor het thema van bloemen om muren te versieren (bijvoorbeeld op het hoekpand bij parkeerplaatje kruising Egelantierstraat/Tijmstraat).
Als de betreffende eigenaren van panden toestemming geven, kunnen we wellicht onze eigen Utrechtse maar inmiddels wereldberoemde "Jan is de man" inschakelen voor deze klus (of iemand anders natuurlijk).

Op welke (kale) plek zou jij een muurschildering willen zien? En wat zou je willen zien? Laat hieronder je suggesties achter!

Argumenten

Argumenten voor

sander boon | 26 augustus 2020 13:01

Goed idee!
Heb het idee net zelf ook gepost, maar toen had ik nog niet gezien dat deze al was ingediendDaniël Roozendaal | 26 augustus 2020 17:10

Bij deze bied ik mezelf graag aan als uitvoerder voor dit plan. Eerder werk van mij is onder andere de schildering van Jan Janssen en Joop Zoetemelk op de Thomas á Kempisweg:
https://www.danielroozendaal.com/work/jan-janssen-joop-zoetemelk

En recenter:
https://www.danielroozendaal.com/work/gruttershof

https://www.danielroozendaal.com/work/bepita

https://www.danielroozendaal.com/work/nieuwe-vaartJan-Pieter Dees | 26 augustus 2020 20:50

bedankt voor jullie reacties!
@sander: heb je specifieke locaties al bedacht? Daar was ik zelf nog niet heel ver mee ;)
@ Daniël: ik stuur je een bericht via je website zo!J Koopman | 27 augustus 2020 00:08

Kale muren zijn geen gezicht, muurschilderingen trekken tegenwoordig zelfs toeristen. Ik denk dat elke buurt er op vooruit gaat met een muurschildering in de buurt. Zelf zou ik graag Kabouter een muurschildering zien doen in de buurt. Wat me nog op valt is dat je nog geen voorgestelde muren hebt in je plan, al zal dat natuurlijk ook budget afhankelijk zijn.sander boon | 3 september 2020 21:29

Ik zie net een filmpje waarbij muurschilderingen worden geverfd met verf dat de lucht reinigt. 1 muur zuivert net zoveel als 720 bomen. Hoe gaaf is dat!
https://www.hetkanwel.nl/2020/08/25/muurschildering-warschau/Argumenten tegen

Heb je een goed argument tegen? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel