Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de stemronde

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is door naar de stemronde

Meer groen op straathoeken en boomspiegels

Door: Sander van der Jagt
16 juni 2020

Er zijn veel betegelde straathoeken waar wat groen de wijk zou opvrolijken. Tevens is er ruimte voor meer groen onder straatbomen.

Ik zou graag zien dat er een of meerdere plantenbakken en/of een boom en evt. zitjes worden geplaatst op de lege en ongebruikte straathoeken in onze wijk. Neem de hoek Jodocus van Lodensteinstraat en Johannes Uitenbogaertstraat. Op 1 hoek staat nu een boom, op de ander een plantenbak maar op een derde straathoek staat niets ondanks dat daar veel meer ruimte is dan op de andere twee straathoeken. Ik denk dat de straat behoorlijk zou opknappen bij meer groen op die plek en minder betegeling, nog los van de positieve effecten op klimaat, waterbuffering en natuur. Afhankelijk van de ondergrondse situatie zou dit een boom of een plantenbak kunnen zijn.

Tevens zijn er nog vele onbeplante boomspiegels in de wijk die nu voornamelijk als hondentoilet of fietsenstalling dienen. Deze zouden wat mij betreft afgeschot mogen worden en tot boomspiegels gepromoveerd met wat winterhard groen erin dat zichzelf redelijk onderhoud, bv. ooievaarsbek of schoenlappersplant.


Argumenten

Argumenten voor

rin roos | 21 juni 2020 19:12

Dit geldt ook voor de Bloemenbuurt, daar is vrijwel geen groen in de straten; zeker in de zijstraten van de St Josephlaan niet. Bomen aanplanten zou ook in deze wat smallere straten mogelijk moeten zijn? Wanneer alleen de bewoners in de straten parkeren is er nog ruim plaats voor groen in de straat!Robert Kouijzer | 21 juni 2020 19:19

Mooi, zal de buurt van 'opfleuren' en het zitelement zal het contact helpen.Argumenten tegen

Heb je een goed argument tegen? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel