Spring naar inhoud
Dit plan kreeg minder dan 25 likes

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan kreeg minder dan 25 likes. Er zijn in totaal 14 plannen ingediend die minder dan 25 likes kregen. Een plan moest minimaal 25 likes halen om in aanmerking te komen voor de haalbaarheidscheck door de gemeente. Dit plan is daarom ook niet geselecteerd voor de stemronde.

Verbeterde toegankelijkheid van Julianapark

Door: Sander van der Jagt
9 juni 2020
Gemeente Utrecht | 2 nov. 2020, 09:00

Dit plan kreeg minder dan 25 likes. Er zijn in totaal 14 plannen ingediend die minder dan 25 likes kregen. Een plan moest minimaal 25 likes halen om in aanmerking te komen voor de haalbaarheidscheck door de gemeente. Dit plan is daarom ook niet geselecteerd voor de stemronde.

Toegankelijk groen draagt bij aan een goede gezondheid. Daarom pleit ik voor extra toegangen en zebrapaden voor het Julianapark

"An edge may be more than simply a dominant barrier, if some visual or motion penetration is allowed through it—if it is, as it were, structured to some depth with the regions on either side. It then becomes a seam rather than a barrier, a line of exchange along which two areas are sewn together." (Kevin Lynch, Image of the City)

De Gemeente Utrecht stelt als beleidsdoel in haar Actualisatie van het Groenstructuurplan dat de mate van toegankelijkheid van groen belangrijk is voor de menselijke gezondheid. Tevens formuleert het het als één van de vijf opgaven voor de periode 2018-2030 het verbeteren van de groen-blauwe verbindingen naar de groengebieden in en om de stad door o.a. het toegankelijker maken van groengebieden.

Als inwoner van de Predikantenbuurt bezoek ik graag het Julianapark. Ik geniet van de bomen, de vele dieren, de sociale activiteit, de veranderende seizoenen en de rust en ontspanning al luierend in het gras. Wat mij echter tegen staat is de route naar het park toe. Ik moet hiertoe eerst de drukke A'straatweg oversteken en vervolgens een saai stuk parallel langs de weg lopen voordat ik naar binnen kan door één van de ingangen op de hoeken van het park. Alhoewel het park dichtbij is, voelt het door de hekwerken met slechts ingangen aan weerszijden van het park toch ver weg. Het park is mede hierdoor ook geen tastbaar onderdeel van de wijk.

Mijn voorstel om zowel het Julianapark als de Predikantenbuurt meer tot leven te laten komen is om extra parkingangen te creëren ter hoogte van de Hubert Duyfhuysstraat en de Petrus Dathenusstraat. Daarbij zouden er ook zebrapaden aangelegd moeten worden ter hoogte van deze ingangen zodat de parkbezoeker niet hoeft te wachten tot de stroom auto's voorbij is en veilig en snel kan oversteken. Daarbij zou de maximumsnelheid op het traject van de Amsterdamsestraatweg tussen de Sweder van Zuylenweg en de Marnixlaan teruggebracht kunnen worden tot 30km per uur.  Deze maatregelen zouden resulteren in een ruime halvering van mijn reistijd naar het Julianapark, en samen met mij dat van vele andere wijkbewoners, en geven daarom een uitstekende invulling aan het groenbeleid van de Gemeente Utrecht.


Argumenten

Argumenten voor

Bart Nieuwenweg | 1 juli 2020 09:34

Dit is een test van Bart. Werkt dit?



Ihsan Kilicoglu | 16 juli 2020 19:50

Ik snap de bezwaren, maar het is mogelijk om één extra ingang te maken - ter hoogte van het restaurant! Het restaurant is nu namelijk van het park afgekeerd, en heeft geen betekenis voor de wijk. Het restaurant zou een ontmoetingsplaats kunnen worden voor de wijk zoals het Blauwe Theehuis in het Vondelpark. Daar past een passage of zelfs hoofdentree tot het park ter hoogte van de Hubert Duyfhuysstraat bij! De omzet van het restaurant zal niet afnemen, en er hoeven geen bomen te worden gekapt.



Argumenten tegen

Esther Kersten | 10 juni 2020 09:07

Het Julianapark is een monumentaal park. Er staan veel mooie oude bomen en is een stukje rust in de verder zo stenige wijk. Wat zonde om bomen te kappen om een extra wandeling van een paar minuten voor een klein percentage gebruikers te voorkomen. Wegens toegankelijkheid voor iedereen zal het nl dan niet alleen gaan om een klein paadje. maar komt er dan een goed toegankelijke weg, en een fietsenrek omdat fietsen nu eenmaal niet het park in mogen.



Angelique van Schaik | 10 juni 2020 08:11

Tegen omdat er dan groen verwijderd moet worden in het Julianapark voor de nieuwe ingang/uitgang. Het voelt nu of je uit de stad weg bent als je in het park loopt. Ik ben bang dat je meer verkeer gaat horen omdat het meer open is. Ook zijn er dan meer looproute en minder groen.



Miranda V | 17 juni 2020 10:43

Tegen. Hele oude bomen weghalen om extra ingangen te creëren zodat men minder ver hoeft te lopen lijkt mij niet bevorderlijk voor de gezondheid. Minder bomen = minder zuurstof. Minder lopen = ongezond.



Coen de Rijk | 6 september 2020 08:54

Tegen want te forse ingreep. Maar helemaal mee eens dat t apart is dat je niet via restaurant Julianapark makkelijker t park in kan. Die situatie laat sowieso veel te wensn over en zou veel meer kunnen betekenen voor t park. Aan zowel voor en achterzijde. Heel bijzonder dat t met zo'n uniek terras in t park daar zo weinig van weet te maken. Terras ook niet vaak bezet gezien...



Login om verder te gaan



Cancel